ПРИЗИВ ЗА ДЕЙСТВИЕ

Mission “Zero”

„Овладей пътя” – за да осигурим безопасността на пътя утре, трябва да започнем от днес!

 

Какво?

Кампания на „София Кар Моторспорт”, Българска федерация по картинг, Институт по пътна безопасност и Академия “Мирафиори” да превърнем децата от бъдещи опасни в бъдещи безопасни шофьори!

Кога?

17-18 август 2019г.

Къде ?

Пред стадион „Георги Аспарухов”

Как? 

  • Мисия „0” (MISSION ZERO) – програма на Института за пътна безопасност за предотвратяване на пътни наранявания със смел подход към пътната безопасност. За да се случи това е необходимо да предвиждаме непредвидимото, да възприемем необяснимото и да проектираме немислимото.
  • Национален шампионат „Безопасно шофиране” за деца и подрастващи до 18 години – съревнование в състезателна среда по практическо управление на картинг и автомобил и теория върху Правилника за движение по пътищата.
  •  „Овладей пътя“ – Академия “Мирафиори” предлага на водачи на МПС да усъвършенстват уменията си зад волана с обучение по безопасно шофиране. В обстойна лекция ще се запознаят с основните правила за правилно позициониране в автомобила, поведение на пътя и физични закони, а в практическите упражнения ще бъдат поставени в изкуствено създадени рискови ситуации, които трябва да овладеят.
  •  „Гран При София”  2019 – III-ти кръг от Национален шампионат по автомобилизъм на Затворен маршрут „Гран При София 2019”.

Защо?

Основната цел е да приобщим децата, юношите и възрастните към подобряване на безопасността на движение по пътищата. Инвестициите в младите хора и техните умения по безопасно шофиране са гарантирано средство за промяна на лошите статистики по пътищата. Чрез Вашето участие в това мероприятие, ще станете  част от нашата кампания, за да докажем, че заедно можем да създадем едно по-добро бъдеще.

Каним Ви да се включите като спонсори или рекламодатели, за да можем с общи усилия да организираме едно добро събитие за децата, града и любителите на автомобилните спортове.

Мероприятието ще бъде излъчвано директно по каналите на телевизия Networx, Интернет и минимум ощя две телевизии на територията на град София.

Очаквана публика: между 70 000 и 100 000 души